top of page
Foto van schrijverRick van den Tempel

Ontbijt inspiratie? Probeer eens deze overnight-lijnzaad bowl

Bijgewerkt op: 14 jul. 2021

Dit overnight lijnzaad recept heb ik eens gemaakt voor wat meer variatie in mijn ontbijtjes. Vaak greep ik naar havermout, maar omdat variatie voor onze darmgezondheid erg belangrijk is, heb ik deze lijnzaad bowl gemaakt. Lijnzaad zit boordevol voedingsstoffen. Het bevat vitamine B1 en B2 maar ook gezonde vetten zoals Omega-3, Omega-6 en Omega-9, eiwitten en vezels. En die doen heel wat goeds voor je


Dit recept is erg lekker en een ideaal ontbijt als je ´s ochtends niet veel tijd hebt om te ontbijten en wanneer je energiek de dag door wilt gaan. Je kunt de lijnzaad ook combineren of vervangen met chia zaden.


Ingrediënten voor 1 persoon:

  • Drie eetlepels gemalen lijnzaad

  • 1 glas (200-250 ml) plantaardige melk naar keuze ongezoete amandel-/kokosmelk (of A2-melk)

  • (optioneel: een halve, geprakte banaan)

  • een snuf kaneel (of bv. speculaaskruiden)

  • Fruit naar smaak en bij voorkeur van het seizoen. Denk bv aan een kiwi, framboos, blauwe bes of appel


Bereidingswijze:

  • Verwarm de melk in een pannetje en roer het lijnzaad erdoor.

  • Haal de pan van het vuur en roer totdat de melk en het lijnzaad wat dikker worden.

  • Voeg nu de banaan, honing en kaneel toe. Roer goed en giet dan over in een groot glas.

  • Laat nu even afkoelen, dek af en zet in de koelkast.

  • De volgende ochtend haal je de pudding uit de koelkast en roer je deze even door.

  • Snijd de kiwi in plakjes/blokjes en leg deze op de pudding.

Eet smakelijk! En, aangezien sharing is caring.. delen jullie met mij wat je van dit lekkere ontbijtje vonden? 😋

447 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page