Een glutenvrij recept maken? Liever geen gluten en lactose door bijvoorbeeld een glutenallergie of glutenintollerantie, maar wil toch een voedzame en simpele lunch op tafel zetten? Probeer dan eens dit recept
Ingrediënten:
125 gram lijnzaad
110 gram pitten& zadenmix (koop ik bij Holland & Barett
30 gram sesamzaad
Snuf zeezout
2 eetlepels midle olijfolie of kokosolie (gebruik geen extra vergie olijfolie of zonnebloemolie omdat dit minder goed tegen verhitting kan)
Oke let's go:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe alle zaden en pitten in een kom en voed een flinke snuf zout, 2 eetlepels olie en 180 ml water toe. Roer goed door en laat 20 minuten staan
Bekleed een bakplaat met bakpapier, schep hier het pittenmengels op en spreid goed uit.
Leg nog een vel bakpapier op het mengsel en rol met een deelroller eroverheen zodat je een egale, dunne plak krijgt.
Verwijder de bovenste vel bakpapier en schuif in de oven voor 25 minuten.
Haal uit de oven en snijd de plak in rechthoeken
Draai de rechthoeken om en zet nog 5 minuten in de oven (let wel extra op nu)
Laat de crackers afkoelen
Lekker met avocado, een eitje of een lepel notenpasta!
Comments